14 Nisan 2010 Çarşamba

Lost 6x12

Alternatif evrenler bağlaması bütün bilim ve mit sevenleri tatmin edebilecek bir olay olarak Lost’a dahil oldu 2 bölümdür. Daha doğrusu anlamamız sağlandı açık şekilde. Bu haliyle her şey hoş, yalnız diğer evrende olan şeyler ana evren olarak açıklanan adadaki hayatı eş zamanlı etkiliyor mu?
Çünkü  kendisine kuralların işlemediği adam Desmond Bro alternatif evrendeki bütün adayların ada evrenindeki olayları hatırlamasına onların sabitlerini (aşklarını) hatırlatarak yardım ediyor fakat adadaki duman-şeytan olan Locke’u ezip geçiyor arabasıyla.
Bu davranışlarıyla bana Jacob’u hatırlatıyor. İnsanları adaya çekmek için aday belirlediği kişilerin hayatlarına bir şekilde müdahale ediyordu. Tam bu noktada Demond’u Jacob’a benzettiğimde, aklıma acaba Jacob da zamanında  kahramanlarımızı seçerken aslında onların yaşadığı evren de ilüzyon gibi bir başka paralel evrendi ve onları bu yüzden tek gerçek evren olan adaya mı çekti diye düşünceler geliyor. Belki ada aslında evrenler arasında geçiş yapan bir gerçeklik ve olağanüstü derecede elektromanyetik güçle çevrilmiş olmasının sebebi bu, geçiş için olağanüstü güce ihtiyaç duyuyor.
Desmond’un Jacob’lığı adada Flocke onu kuyudan aşağı itince anlaşılmış oldu bir anlamda. Yakub’un başına gelen de bu değil miydi dinler tarihinde?


1 yorum:

oyumben dedi ki...

Birbirine paralel duran sonsuz sayıda alternatif evren var: Her bir bireyin her olası ediminin her olası farklılığa neden olduğu evrenler; içlerindeki tüm bireylerin bizim gibi olduğu, ama İkinci Dünya Savaşı’nı yaşamamış, bizim görmediğimiz bir Üçüncü Dünya Savaşı’nı, hatta dördüncüsünü, geçirmiş evrenler.

Ressam tuvale bakar.
Fırçasını boyaya batırır.
Boyayla ıslanmış fırçayı tuvalin üzerinde dolaştırır.
Fırçasını boyaya batırır.
Fırçayı tuvalin üzerinde dolaştırır.
Ressam tuvale bakar.
Her seferde tek bir fırça darbesi.
Yaşamımızın her günü.
Böyle oluyor işte.
İşte senin kovan; içinde önermeler yüzüyor döne döne.
İşte fırçan; daldırıp gerçeklik olarak neyi kabul edeceksen kovadan al.
İşte tuvalin: Yaşam.
Şimdi bir resim yapmayı dene tamam mı?

Hipnozcu-Richard BACH