1 Aralık 2011 Perşembe

Ölümsüzler (Immortals) ♥♥♥♥♡ 4/5

Son zamanlarda izlediğim 3d teknolojisini en iyi yansıtan film, diyerek  sonuç kısmını girişte vereyim.

Antik Yunan atmosferi..Tanrıların şekil değiştirerek ortalarda dolaştığı, fakat  kadim zamanlarda Titanlar'ın yakalanıp binlerce yıl sürecek esaretinin başlamasıyla; Tanrıların da bir kural olarak insanların hayatlarına ve seçimlerine müdahale etmemeleri.. Kral Hyperion'un Tanrılar'a başkaldırışı; Titanlar'ı serbest bırakmak için efsanevi Epirüs yayını ele geçirmeye çalışması.
Bir de kahraman lazım bu filme, yağız delikanlımız insan Theseus'un insan ötesi kahramanlığı.

Görsel olarak rengarenk, eğlenceli ve doyurucu. Görüntü yönetmeni çok iyi çalışmış. Pek çok sahnede rastgele durdur tuşuna bassanız bile, kadraja çok iyi konumlanmış bir sahneyle karşılaşıyorsunuz. Beni çok etkiledi bu nokta. Özellikle 300 Spartalı'nın yapımcıları'ndan çıkmış olmasının etkilerini daha bir görüyoruz. Ayrıca; 3D filmlerde genellikle alıştığımız ilk ve son 10dk çok ileri boyutlarda olan boyut etkisi, bu filmde bütün film boyunca performansını büyük ölçüde koruyor. Bu nedenle izlemek şölene dönüşüyor.
Konunun işlenişi biraz hafif kalmış; özellikle Zeus'un çocuklarlarıyla olan sahneleri. Zeus'un derinliği yeteri kadar iyi işlenememiş. Ya da Athena'nın, Ares'in konuşmaları ve tedirginlikleri havada kalmış.
Oyunculuk olarak da çok muhteşem değil.

Fakat izlenmeye değer mi, değer. Mümkünse 3d. Tüm heyecan orada.

Dolayısıyla puanım 4/5


Sevgiler

1 yorum:

oyumben dedi ki...

Kendi 3D senaryomuzu yaşıyoruz Dünya'da. Hala filmin türünü anlamaya çabalıyorum. :)